Koppelokairan Viti FI27523/17

Kutsumanimi Viti
Syntynyt 15.4.2017

e. Koppelokairan Noita, i. Massa

Koetulos LINT1 (81p.)
Näyttelytulosta ei vielä ole.

PEVISA-tarkastettu 2021 ja 20222019 tauolla

2021-2023
Viti on kehittynyt suorastaan loistavaksi linnun löytäjäksi. Kun koiran löysää, niin voi olla varma, että haukku raikaa. Nopakulkuisena ja kaukohakevan koirana Vitin päivittäinen juoksuraja tulee kuitenkin nopeasti täyteen. Koira on silti pääsyt metsäretkille mukaan. Osan päivästä Viti vain kulkee hihnassa, jotta pentuna loukkaantunut jalka ei pääsisi kipeytymään liikaa. Jalka tarkistetaan vuosittain eläinlääkärin vastaanotolla kuvantamalla ja tutkimuksissa ei ole ilmennyt muutoksia, eli hyvillä mielin mennään eteenpäin. 

Tammikuussa 2022 Viti kävi pevisassa ja koiralla todettiin vähämerkityksellinen kaihi. Lue lisää kennelliiton sivuilta 10/2021 julkaistusta tiedotteesta muutoksia silmätarkastuksia koskeviin merkintöihin.   2020
Vitin vuosi alkoi jalostuksen merkeissä. Saimme muutamia astutustiedusteluja ja Viti astuikin onnistuneesti nartun Ahamarakan Helki (Kerttu). Narttu todettiin kantavaksi ja pentuja syntyi huhtikuun alussa. Nyt jäämmekin mielenkiinnolla seuraamaan, miten pennut kehittyvät.

Viti on kovin kaukohakuinen ja se onkin osoittautunut metsästyksen kannalta osittain myös haasteelliseksi. Poika kun kulkee riistan perässä hurjia matkoja. Se aiheuttaa koiran ohjaajallekin paineita, kun koira sipaisee lintujen perässä  liiankin kauaksi. Syskyn tavoite on kouluttaa Vitiä pitämään tiheämmin yhteyttä matsästäjään. Toivottavasti koulutus tuottaa tulosta. Saalistakin on toki Vitille haukkuihin saatu, joten joskus on poika tavoitettu jalkapelillä haukkuhommista :)2019
Viti on osoittautunut olevansa erittäin kyvykäs nuori koira. Tankavaaran LINT-haukkukokeissa Viti saavuttikin huikeat 81p. Saalistakin saatiin reppuun haukkutyöskentelyjen päätteeksi syksyn aikana, joten mukavalta näyttää tulevaisuus Vitin kanssa.

*******************************************

Vitillä kiire Nopein Pohjis kisassa 2018. Kuva: Elisa Niskanen

Viti 06 2018

2018
Nyt on kulunut vuosi Vitin lopukkaantumisesta ja tassun kuntoutuksessa on päästy vaiheeseen, jossa kasvatetaan lihaskuntoa oikein tosissaan. Pikku koirasta on tullut salskea, pitkäjalkainen nuorukainen - ihan isänsä Massan kopio.

Koira on reipas ja nopealiikkeinen, sekä äärimmäisen mukava luonteeltaan.
Olemme treenanneet Vitiä uittamalla, lenkkeilemällä ja pyöräillen. Innokkaana odotamme sitä hetkeä, kun saamme löysätä koiran hihnasta metsässä elokuussa.

***************************************************
2017
Viti loukkaantui tapaturmaisesti 7vko ikäisenä.
Toisen etukäpälän olkavarren luu meni poikki ja jalkaa on korjattu operoimalla.
Kuntoutus on pitkä prosessi ja siksi Viti jäi meille kotiin oman lauman jäseneksi.
Vitistä on kuitenkin kehittynyt erittäin mukava, reipas ja iloinen pentu, jonka tulevaisuuden näkymät siintää kirkkaana syksyssä 2018, jolloin haukku tulee raikaamaan metsissä.

Koppelokairan Viti elokuu 2017

Viti 4 vko

Viti 09/2017