Jalostus, astuttaminen

Pentueemme syntyy tarkan harkinnan seurauksena. Käytämme jalostustoimikunnan osaamista hyväksi urosta valitessamme ja pyydämme heiltä laskelmat aiotusta parista terveysriskien minimoimiseksi. 

Astutus voidaan tehdä, kun alla olevat kriteerit täyttyy molemmilla koirilla:
  • pevisa-tutkitut koirat
  • fyysisesti terve yksilö
  • henkisesti terve yksilö
  • mieluusti palkintosija ainakin LINT-kokeista

Palkintosija LINT-kokeista on kirjallinen todiste yksilön riistaviettisyydestä. Koetuloksiin hyvä perehtyä monellakin tapaa ja siksi onkin hyvä kysyä neuvoja tulosten tukintaan, mikäli laji on vieras. Kokenut harrastaja osaa avata arvostelun sisältöä.

Laatuarvostelutulos näyttelyssä määrittää kuinka hyvin yksilö vastaa rodulle asetettuja tavoitteita ja rakenteellisia ominaisuuksia, joilla on merkitystä koiran rodunomaisessa työskentelyssä. Oikea rakenne antaa koiralle mahdollisuuden hyödyntää kaikkia fysiologisia ominaisuuksiaan. Pennuistamme kiinnostunut voi ottaa meihin yhteyttä puhelimitse, tai sähköpostilla.

Pyrimme siihen, että kaikki pentumme pääsevät sellaisiin koteihin, jossa ne saavat riittävästi harjoittaa rodulle ominaista toimintaa ja ovat osa perheeen monipuolista arkitoimintaa. 

Olemme myös itse kiinnostuneita kasvattiemme elämästä uusissa kodeissa ja toivomme että yhteydenpito säilyy luovutuksen jälkeenkin.

Lue lisää pohjanpystykorvien jalostustavoitteista ja -ohjeista TÄSTÄ

PEVISA=perinnölliset viat ja sairaudet

Pohjanpystykorva kuuluu rotuna perinnöllisten vikojen ja sairauksien (PEVISA:n) vastustamisohjelman piiriin.

Suomen Kennelliitto on vahvistanut pohjanpystykorvan kuulumisesta (yhtenä rotuna) PEVISA-vastustamisohjelman piirin ajalle 1.1.2020 - 31.12.2024 .

Huomioitavaa on, että Pohjanpystykorvien PEVISA määrää, että silmä- ja polvitarkastukset on pakolliset ennen ensimmäistäkään astutusta ja vaadittava vähimmäisikä astutettaville nartuille ja astuville uroksille on min. 24kk.

PEVISA-määräykset koskevat niiden voimassaoloaikana tapahtuneiden astutusten seurauksena syntyneitä pentueita. Suomen Kennelliitto ei rekisteröi niitä pentueita, jotka ovat syntyneet PEVISA-määräyksissä mainitusta poikkeavalla tavalla.

Lisätietoja löydät SPJ:n sivullta klikkaamalla TÄSTÄ