Jalostus, astuttaminen

Pentueemme syntyy tarkan harkinnan seurauksena ja astutus tapahtuu jalostustoimikunnan suositusten mukaisella uroksella.

Astutus voidaan tehdä, kun alla olevat kriteerit täyttyy molemmilla koirilla:
  • pevisa-tutkitut koirat
  • fyysisesti terve yksilö
  • henkisesti terve yksilö
  • mieluusti palkintosija ainakin LINT-kokeista
  • vähintään laatuarvosana H näyttelystä


Palkintosija LINT-kokeista on todiste yksilön riistaviettisyydestä.

Laatuarvostelutulos näyttelyssä määrittää kuinka hyvin yksilö vastaa rodulle asetettuja tavoitteita ja rakenteellisia ominaisuuksia, joilla on merkitystä koiran rodunomaisessa työskentelyssä. Oikea rakenne antaa koiralle mahdollisuuden hyödyntää kaikkia fysiologisia ominaisuuksiaan.


Tulevista pentueista tiedotetaan tiineyden varmistuttua SPJ:n pentuvälittäjälle. Pennuista kiinnostunut voi toki ottaa yhteyttä myös suoraan meihin, joko puhelimitse tai sähköpostilla.

Pyrimme siihen, että kaikki pentumme pääsevät sellaisiin koteihin, jossa ne saavat riittävästi harjoittaa rodulle ominaista toimintaa. 

Olemme myös itse kiinnostuneita kasvattiemme elämästä uusissa kodeissa ja toivomme että yhteydenpito säilyy luovutuksen jälkeenkin.

PEVISA=perinnölliset viat ja sairaudet

Pohjanpystykorva kuuluu rotuna perinnöllisten vikojen ja sairauksien (PEVISA:n) vastustamisohjelman piiriin.

Suomen Kennelliitto on vahvistanut pohjanpystykorvan kuulumisesta (yhtenä rotuna) PEVISA-vastustamisohjelman piirin ajalle 1.1.2015 - 31.12.2019 .

PEVISA-määräykset koskevat niiden voimassaoloaikana tapahtuneiden astutusten seurauksena syntyneitä pentueita. Suomen Kennelliitto ei rekisteröi niitä pentueita, jotka ovat syntyneet PEVISA-määräyksissä mainitusta poikkeavalla tavalla.

Lisätietoja löydät SPJ:n sivullta klikkaamalla TÄSTÄ