Pennut 4.11.2020

Tällä sivulla pääset seuraamaan tämän pentueen kasvua ja kehitystä syntymästä luovutukseen saakka. Julkaisemme täällä kuvia ja tekstiä viikottain. 

Tämä on kasvattinarttumme Varpun 1.  pentue. Odotusaika oli helppo ja meni joutuisasti mahan kasvua seuraten. Pentue syntyi 63 vrk astutuksesta ja penneleitä tuli 3 kpl - 1n ja 2u

Olin mukana synnytyksessä ja pääsin näin viettämään aikaa tuoreen emän ja pentujen kanssa parin vuorokauden ajan. Pennut jäävät emän kanssa kasvamaan Äänekoskelle omaan perheeseen.

Pennut painoivat syntyessään Hertta 349g, Hermanni 316g ja Herkko 360g. Melkoisia mötkylöitä, joilla kaikilla oli kova kiire nisälle heti synnytyään.

Pennut saa meiltä synnyttyään ns. tunnistenimet, jotka uusi omistaja voi halutessaan muuttaa. Olemme aina nimennyt ensimmäisen syntyneen pennun ko. päivän nimipäiväkalenterista löytyvällä nimellä. 
  • Ensimmäinen pentu syntyi päivänä, jollon nimipäiväkalenterin mukaan päiviään viettää Hertta ja sehän sopi hyvin pentueen ainoalle nartulle :)
  • Toinen pentu nimettiin Hermanniksi.
  • Kolmas pentu nimettiin Herkoksi.

Tästä alkaa nyt sitten pentujen päiväkirja aina luovutusikään saakka.

Ylinnä Hermanni, keskellä Hertta ja alinna Herkko

Viikko 2-3

Pennut kasvavat hyvää vauhtia ja silmät niillä aukesi n. 2 vko ikäisenä.
Jalat on alkanut kantamaan ja pienimuotoista leikintynkääkin alkaa jo olla havaittavissa. Pentulasta kuuluu pientä murinaa ja haukahtelua. Kovin pitkiä leikkisessioita ei vielä jakseta, mutta selvästi alkaa vauhti kiihtymään. 
Kolmen viikon ikäiset pennut ovat jo kiinnostuneita ympäristöstä ja kovasti välillä koittavat jo kiivet pentulaatikone reunojen yli katsomaan maailmaa pentulan ulkopuolella. Toistaiseksi reuna on ollut vielä riittävän korkea. 
Emä Varpu viettää aikaansa myös muualla asunnossa, muttta heti pienenkin kiljaisun kuultuaan ryntää vahdilla katsomaan pienokaisia.Emä imettää vielä pentuja 100%, mutta pian onkin aika siirtyä maistelemaan kiinteää ruokaa. 

Pennuille on jo varmistunut uudet kodit ja nimetkin: Hartta jää Hertaksi, Hermannista tulee Aatu ja Herkosta Gin (lasutaan Kini). 

Viikko 1

Pennut on tuplanneet viikossa painonsa. Ne möngertävät pienien pulleiden masujensa kanssa emän nisälle aina, kun sen haistavat. Kaikki pennut on reippaita ja liikkuvaisia. Varpu emä on huolehtivainen ja antaa kotiväen auttaa pentujen hoitamisessa ja pentulan huollossa. Napanuorat on kuivahtanut pois. On hauskaa seurata pentujen kehitystä ja kasvua vaikkakin välimatkaa pentuihin on n.700 km. Sinäänsä tilanne on meille outo, sillä tähän saakka kaikki aiemmat pennut on kasvaneet meillä kotona. 
Sanna ja Harri punnitsevat pennut päivittäin ja me seuraamme kasvukäyriä exelissä. Videot ja valokuvat penturyhmässä on saanut kaikki haltioitumaan ja tuntuupa pentujen uusilla emännillä ja isännilläkin olevan puhelimet hyvin saatavilla aina viestin kilahtaessa. 

Pennut 1-viikko